Δωρεάν εργαστήριο έμπνευσης καριέρας από το Δίκτυο Μέντωρ

Το Δίκτυο Μέντωρ διοργανώνει το 1ο δωρεάν εργαστήριο έμπνευσης καριέρας  για ανέργους, νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας ή εργαζόμενους με δίλημμα για την καριέρα τους.

mentor

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο ΚΕΚ Ευρωπαϊκή Πρόοδος, Γερουλάνου 4, Άγιος Ιωάννης, Ηράκλειο στις 7 Ιουνίου 2015 και ώρες 10:00 πμ – 16:00 μμ. Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά εδώ μέχρι τις 25/5/2015.

Στόχος του εργαστηρίου είναι ο συμμετέχων να ανακαλύψει ποια είναι η πραγματική κλίση του μέσα από βιωματικό τρόπο, να αναγνωρίσει τις δυνατότητες του, καθώς και τα βαθύτερα θέλω του, να διακρίνει το προσωπικό του όραμα και να στοχεύσει με έμπνευση και δυναμική στο μέλλον.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται σε 3 διαδραστικές βιωματικές συζητήσεις :

  1. Η Ελένη Γαρυφαλάκη, εκπαιδεύτρια ενηλίκων και συγγραφέας της πολλαπλής νοημοσύνης, μέσα από ένα ξεχωριστό workshop δημιουργικότητας και φαντασίας, θα βοηθήσει ώστε να διερευνήσουμε πτυχές του εαυτού μας, ταλέντα, κλίσεις και δεξιότητες και να ανακαλύψουμε πώς σκεφτόμαστε και πώς μπορούμε να συνεργαστούμε και να συν-δημιουργήσουμε με άλλους.
  2. Η Κική Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νευροφυσιολογίας στο Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, θα εξηγήσει τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος για τη λήψη αποφάσεων. Γνωρίζοντας πώς λειτουργεί το νευρικό σύστημα της λήψης αποφάσεων θα μπορέσουν οι συμμετέχοντες να αναζητήσουν και να αντιληφθούν τις πιθανές επαγγελματικές πορείες που θα τους ταίριαζαν.
  3. Η Έλενα Γριβάκη, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα διερευνήσει τον τρόπο που προσδιορίζεις τις επαγγελματικές σου αξίες και αναγνωρίζεις την επίδραση των αξιών στην εργασία.Οι αξίες αποτελούν κανόνες που ρυθμίζουν και επηρεάζουν τη συμπεριφορά του ανθρώπου και αποτελούν μια αναγκαιότητα γι’ αυτόν. Οι αξίες που υιοθετεί ένας άνθρωπος διαμορφώνονται από διάφορους παράγοντες. Αν εξετάσουμε τη συμπεριφορά, την εκπαίδευσή μας, το πώς εργαζόμαστε ή διασκεδάζουμε τότε είναι δυνατό να συνειδητοποιήσουμε τις προσωπικές μας αξίες. Όσο περισσότερο είμαστε σε θέση να συνειδητοποιούμε τις προσωπικές μας αξίες τόσο πιο εύκολα κατανοούμε τη σημασία τους. Αυτό με τη σειρά του μας βοηθά να λαμβάνουμε αποφάσεις που μας ικανοποιούν.